School Start: 7Life Communicatiescan

  Ondanks het feit dat ik nog steeds geniet van mijn zwangerschapsverlof, heb ik mijn teamleider toegezegd dat ik zou deelnemen aan de studiedag die gepland stond voor ons team. Samen met drie andere collega’s vertrok ik donderdagochtend om 8 uur met de auto naar Apeldoorn. Door een file waren we om 9:30 ter plaatse: het Boschbad in Apeldoorn. Daar moesten we eerst met een trekvlotje een watetje oversteken en “sneuvelde” de eerste collega al door met natte schoenen, sokken en broekspijpen de overkant te bereiken. De dag vond plaats in een “luxe” tent verwarmd met een houtkacheltje.

Het eerste deel van de dag, tot de lunch, hebben we vooral over onszelf en het team gesproken. Waar zijn we trots op als het gaat om ons team en waar denken we dat er winst te behalen is. Wat grappig is, is dat we het er bijna allemaal mee eens waren dat er met het team niet zo heel veel mis is, maar dat mensen vooral gefrustreerd zijn door de organisatie en het gevoel hebben dat we weinig worden gefaciliteerd  waar dat wel nodig zou zijn.

Voorafgaand aan deze studiedag hebben we allemaal de 7Life vragenlijst in moeten vullem. Aan de hand van de antwoorden op deze vragenlijst, kreeg iedereen een persoonlijk rapport over zijn communicatiestijl (Pionier, Doener, Zorger,Verbinder, Strateeg, Beheerder of Doordenker). In dit rapport kon je jouw scores zien op de verschillende stijlen. Ik scoorde hoog op Doordenker en daarna op Doener. Aan de ene kant herkende ik  mezelf er wel in, maar aan de andere kant las het rapport ook bijna als een soort horoscoop (het klopt bijna altijd wel).

Het tweede deel van de dag heeft de trainer een soort lezing gehouden over de verschillende communicatiestijlen, maar verder zijn we hier m.i. niet mee gekomen.

Gedurende de dag hebben we vooral veel met elkaar gesproken en heb ik sommige van mijn collega’s wat beter leren kennen. Als het om teambuilding gaat, denk ik ook heel belangrijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s