Peuter: Naar het theater

Via de blog Moonoloog.nl kwam ik er een aantal weken geleden achter dat er een theatervoorstelling van Sesamstraat was. De voor ons dichtstbijzijnde voorstelling zou worden gehouden in Amsterdam in het DeLaMar. Omdat ik er vrij laat achter kwam, waren de beste plekjes in het theater al bezet en koos ik voor het midden van de tweede rij op het balkon.

We waren van de zomer al met Grote Prinses naar het festival 2 Turven Hoog geweest en hadden daar een muziekvoorstelling met haar bezocht en dat was een groot succes. Bovendien kijkt Grote Prinses elke avond voor het slapengaan een aflevering van Sesamstraat, dus is ze bekend met de figuren.  Gaan met die banaan dus.

De voorstelling en de reis er naartoe vielen alleen precies op het moment van haar middagslaapje, maar het is mij (gelukkig) gelukt om haar voor die tijd een kort slaapje te laten doen.

De dag was extra spannend omdat we voor het eerst met haar naar Amsterdam gingen en zij voor het eerst bewust met de trein zou gaan. Eerst stapten we echter op de bus naar het station. Op het station keek zij haar ogen uit. Tijdens de treinrit verorberde zij haar krentenbol terwijl ze lekker met papa naar buiten keek. Vervolgens stapten we op Amsterdam Centraal op de tram voor haar eerste tramrit. Daarna een stukje gewandeld naar het theater. We bleven even staan bij de ijsbaan op het Leidseplein.

 

In de tram

 

Even kijken bij de ijsbaan

Bij het theater werd de deur voor ons opengehouden en zagen we dat we op de foto konden met Bert en Ernie (in smoking). Dat hebben we gedaan, hoewel Grote Prinses Bert toch best wel indrukwekkend (lees: eng) vond. Na afloop van de voorstelling konden we de foto met een nummertje (gratis!) afhalen. Heel leuk gedaan! In de foyer stonden plateautjes met allerlei snoepgoed klaar voor de kinderen. Nu houdt Grote Prinses (nog) niet van zoetigheid, maar zij heeft genoten van de kaasstengels die ook op de tafeltjes stonden.

 

Op de rode loper

 

Het theater zelf vond ze prachtig: de mooie zachte rode stoelen, de enorme gordijnen, de lampjes, al die kinderen in het publiek. De voorstelling zelf was een goede afwisseling van theater en muziek. Grote Prinses is niet zo uitbundig, maar heeft heerlijk met de liedjes meegeklapt terwijl andere kinderen stonden te dansen en te springen. Tegen het einde van de voorstelling werd ze toch wel moe, maar met haar knuffeldoek kon ze heerlijk bij papa onderuit zakken om de voorstelling met Bert, Ernie, Elmo, Tommie en Roos af te kijken.

Na afloop van de voorstelling waren de plateautjes weer gevuld met snoep en werden er bekers limonade uitgedeeld. Daarna zijn we de foto op gaan halen (echt een heel leuk aandenken) en kreeg Grote Prinses bij het verlaten van het theater een leuke Sesamstraat goodie bag. Hierin zat onder andere een Sesamstraat tijdschrift dat ze nu, twee weken later, nog steeds ‘leest’.

Buiten dat de voorstelling een succes was, was de reis er heen ook erg leuk om met haar te ondernemen. In maart gaan we naar een voorstelling van Dikkie Dik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s